Άθληση και υγιεινή διατροφή

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αθλητισμού είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και να κατανοήσουμε πολλά για την αξία της άθλησης και της διατροφής στη ζωή μας. Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα μπορούσαμε όλοι να ακολουθήσουμε για μια καλύτερη ζωή.

Όλοι ξέρουμε ότι στις μέρες που ζούμε η ρουτίνα και η ακινησία μας πνίγει. Ωστόσο, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να ζήσουμε και να εξελιχθούμε. Ένας τρόπος ζωής που όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά ίσως βαριόμαστε να ακολουθήσουμε. Όταν όμως θα ξεκινήσουμε, τίποτα δεν θα μας σταματά. Αρκεί να το αποφασίσουμε. Άσκηση και διατροφή έχουν να μας προσφέρουν πολλά και, όπως είναι γνωστό, πάνω απ’ όλα την υγεία μας.

Αναμφισβήτητα, ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για την φυσική και την ψυχική κατάσταση κάθε ανθρώπου. Δυναμώνει σώμα και μυαλό και ανοίγει τους ορίζοντες προς κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Διδάσκει την ομαδικότητα και τη συνεργασία, ενισχύει την κοινωνικότητα και βοηθάει τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη ρουτίνα.  Υπάρχουν πάρα πολλά αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, για όλα τα γούστα, αρκεί να βρείτε αυτό που σας αρέσει.

  Παιδιά και μεγάλοι χρειάζονται κίνηση στην καθημερινότητα τους και η γυμναστική είναι ένας ευχάριστος τρόπος να την αποκτήσουν . Κάθε άνθρωπος οποιαδήποτε ηλικίας πρέπει να γυμνάζεται πρώτα από όλα για την υγεία του, σωματική και ψυχική, και έπειτα για να αποκτήσει καινούριες εμπειρίες και να καταλάβει τι τον κάνει χαρούμενο.

Έπειτα, ας σκεφτούμε για τη διατροφή μας. Ξέρω πως όταν ακούτε την λέξη διατροφή φαντάζεστε μπρόκολο, αρακά και φασολάδα και φυσικά αυτές τις πρασινάδες που μας αναγκάζουν οι γονείς μας να τρώμε. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς υπάρχουν πολλές υγιεινές και ταυτόχρονα νόστιμες τροφές που μπορεί κάποιος να φάει . Όπως κάποιο σνακ , ξηροί καρποί με μαύρη σοκολάτα για μια γλυκιά γεύση, κάποιο παστέλι, μπάρες δημητριακών, οποιοδήποτε φρούτο μας αρέσει, ρυζογκοφρέτες ή και γιαούρτι είτε σκέτο ή και με μέλι. Επιπλέον, κάποιο σπιτικό κουλουράκι ή κέικ. Επίσης, όσοι αναζητάτε μια πιο υγιεινή διατροφή θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαγορεύεται τίποτα. Θα πρέπει απλώς να τα τρώμε όλα, αλλά με μέτρο και σε κάθε γεύμα μας να έχουμε ποικιλία και να συνδυάζουμε σωστά τις τροφές για να παίρνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία (φρούτα/ λαχανικά/ τροφές με πρωτεΐνη/ τροφές με άμυλο). Μην ξεχνάτε να προσθέτετε στο μεσημεριανό σας σαλάτα ακόμη και σε όσπρια, λαχανικά ή ακόμα και στα γεμιστά.

Επιπλέον, θα ήταν καλό να ακούμε το σώμα μας και να τρώμε οπότε εκείνο το αναζητά. Και φυσικά, πρέπει να προτιμάμε το σπιτικό φαγητό όσο δελεαστικό και αν είναι ένα μπέργκερ ή μια πίτσα. Σε καθημερινή βάση θα ήταν προτιμότερο να επιλέγουμε πιο υγιεινά φαγητά, ώστε να τρώμε τα σαββατοκύριακα αυτό που θέλουμε χωρίς τύψεις.

  Προσπαθήστε να δημιουργήσετε την δική σας συνταγή με θρεπτικά και νόστιμα συστατικά αναλόγως με την όρεξη και το γούστο σας . Ψάξτε στα πάνω ράφια, όσο πιο διαφημισμένο είναι κάτι τόσο πιο πολλά συντηρητικά έχει. Γνωρίζατε ότι ακόμα κι αν μια τροφή δεν έχει θερμίδες μπορεί να είναι ανθυγιεινή; Επίσης, ξέρατε ότι ένα άτομο που κοιμάται 5.5 ώρες έχει 60% μείωση της μυϊκής μάζας ενώ αντίθετα ένα άτομο που κοιμάται 8.5 ώρες έχει 40% αύξηση? Συνεπώς, από το να κάθεστε με τις ώρες στο κινητό καλύτερα να κοιμηθείτε λίγη ώρα παραπάνω…

Στην σημερινή εποχή όλοι στεκόμαστε μπροστά από μια οθόνη βλέποντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγματα και σώματα που θα θέλαμε να έχουμε. Το θεωρείς σοφό αυτό; Παράτα αυτό που κρατάς στα χέρια σου και ζήσε, κάνε εσύ την διαφορά, ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!

Αλεξάνδρα Μουκίου και Κατερίνα Μπαρσάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *