Επαγγέλματα του 2030: Εκδήλωση στο Βουλευτικό του Ναυπλίου για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού, η εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο μας με θέμα τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Την αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο επισκέφθηκαν μαθητές, γονείς και καθηγητές, για να ενημερωθούν από ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας της εταιρίας Orientum, η οποία δραστηριοποιείται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σχετικά με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα και τις δυνατότητες εξέλιξης μέσα από κάθε επιστημονικό πεδίο, για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Οι σύμβουλοι παρουσίασαν τις διαθέσιμες επιλογές σπουδών και επαγγελμάτων και συμβούλευσαν τους παρευρισκόμενους μαθητές για την ανάγκη προσωπικής διερεύνησης αλλά και συστηματικής προσπάθειας για να θέσουν και να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Σε μια εποχή διαρκούς κινητικότητας τα επαγγελματικά εφόδια και η γενικότερη επαγγελματική κατάρτιση των νέων καθίσταται αναγκαία. Οι συνεχείς ανατροπές και οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις αναδεικνύουν τον θεσμό του επαγγελματικού προσανατολισμού ως κρίσιμο στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς η επιλογή του επαγγέλματος δεν πρέπει να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να αποτελέσει ανεκτίμητη υπηρεσία για παιδιά και γονείς και προκειμένου ένας έφηβος να κάνει μια διαχρονικά εύστοχη επαγγελματική επιλογή είναι σημαντικό να ενημερωθεί, να διερευνήσει, να ανακαλύψει, να ιεραρχήσει και να συνυπολογίσει δυνατότητες, ανάγκες και ευκαιρίες.

Γιατί η εύστοχη επαγγελματική επιλογή διαμορφώνει άτομα με αίσθημα προσωπικής ικανοποίησης και επιτυχίας και η ποιότητα της επαγγελματικής δραστηριοποίησης έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα της Orientum Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας και ιδιαίτερα τον κ. Σπύρο Μιχαλούλη και την κα Σταυρούλα Αγγελοπούλου για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους και για την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.