Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του χρόνου που όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη για ένα ευχάριστο διάλειμμα ώστε να χαλαρώσουμε, να περάσουμε όμορφα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και με λίγα λόγια να “ξεσκάσουμε” λίγο παραπάνω επιλέγοντας ένα ταξίδι ή μια εκδρομή. Ωστόσο, συχνά λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να ψάξουμε τον προορισμό για τις διακοπές μας ή δεν μπορούμε να διαθέσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να τις οργανώσουμε. Για αυτό τον λόγο, αν ονειρεύεστε παραμυθένιες γιορτές σε πόλη ή βουνό, σας προτείνουμε μερικούς υπέροχους προορισμούς που αποπνέουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Αθήνα

Η  πρωτεύουσα είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς για τις γιορτές. Υπάρχουν πολλά κοινωνικά και γιορτινά δρώμενα όπως παραστάσεις, συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και λούνα παρκ σε διάφορες πλατείες για τους μικρούς φίλους. Επιπλέον, υπάρχει μια τεράστια αγορά-στην οδό Ερμού και όχι μόνο- με πάρα πολλά μαγαζιά και με μεγάλη ποικιλία στα οποία μπορεί κάποιος να αγοράσει τα δώρα για τους αγαπημένους του ή να απολαύσει ένα γεύμα.

Μαίναλο

Το Μαίναλο είναι ένα γραφικό βουνό στην Αρκαδία που αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο ενώ αξίζει κάποιος να επισκεφτεί το σπήλαιο Κάψια, που βρίσκεται κοντά. Το Μαίναλο αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για οικογένειες που θέλουν να ζήσουν τη γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Αράχωβα

Η Αράχωβα, μικρή ορεινή πόλη της Βοιωτίας χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, θεωρείται ένας από τους πιο μαγευτικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Ειδικά αυτή την περίοδο τα πάντα είναι καλυμμένα με χιόνι. Είναι ο καλύτερος προορισμός για τους λάτρεις του σκι και του χιονοπόλεμου. Αξίζει φυσικά να επισκεφθείτε και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που βρίσκεται κοντά.

Τρίκαλα

Αν έχετε περάσει ποτέ από τα Τρίκαλα στη Θεσσαλία γνωρίζετε πόσο όμορφη πόλη είναι. Φανταστείτε λοιπόν αυτήν την πανέμορφη πόλη στολισμένη και πλημμυρισμένη από κόσμο και παιδικές φωνές. Μια στάση που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε είναι στον Μύλο των ξωτικών, το μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα Τρίκαλα είναι είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι.

Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε να έχετε καλές γιορτές και να περάσετε όμορφα!