Προτάσεις για ταινίες και μουσική τα Χριστούγεννα

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε με ανυπομονησία τις γιορτές των Χριστουγέννων, να τις ζήσουμε ξένοιαστα και ανέμελα μακριά από κάθε υποχρέωση που μας πιέζει και μας αγχώνει. Έρχονται όμως στιγμές που νιώθουμε ότι πλήττουμε καθώς έχουμε άπλετο χρόνο μέσα στην ημέρα που συνήθως δεν ξέρουμε πώς να τον αξιοποιήσουμε. Σας προτείνουμε λοιπόν κάποιες χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τους φίλους ή την οικογένειά σας και παράλληλα συγκεντρώσαμε τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να πλαισιώσουν τις ευτυχισμένες αυτές στιγμές των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες:

Μόνος στο σπίτι 1 και 2 : Η οικογένεια Μακ Κάλιστερ ετοιμάζεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές της, ωστόσο ο μικρός γιος της οικογένειας μένει κατά λάθος πίσω και περνά τα Χριστούγεννα μόνος οργανώνοντας σκανταλιές και ζώντας ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Μια κωμική ταινία που όσες φορές και να τη δει κανείς δεν τη βαριέται ποτέ και γελάει με την ψυχή του!

Τα χρονικά των Χριστουγέννων 1και 2: Τα αδέλφια Kate και Teddy προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Άγιος Βασίλης είναι πραγματικός, αλλά όταν καταστρέφουν κατά λάθος το έλκηθρό του, πρέπει να σώσουν τα Χριστούγεννα. Στη 2η ταινία η έφηβη Kate φτάνει μέχρι τον Βόρειο Πόλο και εκεί προσπαθεί να σώσει τα Χριστούγεννα από ένα κακό ξωτικό.

Το Πολικό εξπρές: Την Παραμονή των Χριστουγέννων ένα οκτάχρονο αγόρι που δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη επιβιβάζεται στο μαγικό πολικό εξπρές και ταξιδεύει μέχρι την χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Μια animation ταινία βασισμένη σε παιδικό βιβλίο του Κρις Βαν Ολσμπουργκ, που έχει γίνει πλέον ένα αγαπημένο κλασικό χριστουγεννιάτικο έργο.

Σκρουτζ: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ο μίζερος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ που ισχυρίζεται πως τα Χριστούγεννα είναι απάτη, δέχεται επίσκεψη από το φάντασμα του παλιού του συνέταιρου που τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει. Την παραμονή Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τρία πνεύματα που τον κάνουν να δει τα λάθη του καθώς και το πώς να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Ένα χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ φαντασίας βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ντίκενσς «A Christmas Carol».

Κλαους: Το μυστικό των Χριστουγέννων. Μια ταινία που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Ο Jasper, ένας κακομαθημένος ταχυδρόμος καλείται να ολοκληρώσει μια δύσκολη αποστολή: να αναλάβει το ταχυδρομείο ενός μικρού αλλά άκρως τρομακτικού χωριού όπου όλοι μισιούνται μεταξύ τους. Τα πράγματα δεν πάνε καλά για εκείνον μέχρι που γνωρίζει έναν πρώην κατασκευαστή παιχνιδιών και μοναχικό ξυλουργό με το όνομα Klaus. Μαζί αλλάζουν τα πάντα και φέρνουν ξανά το χαμόγελο και την αγάπη στο χωριό. Η φιλία του Τζάσπερ με τον Κλάους γέννησε τον μύθο του Αη Βασίλη!

Στη μουσική των Χριστουγέννων η Mariah Carey και ο Frank Sinatra έχουν την τιμητική τους κάθε Χριστούγεννα καθώς τα τραγούδια τους παραμένουν κλασικά και ακούγονται παντού φέρνοντας στα αυτιά μας πάντα γνώριμους, ζεστούς και αγαπημένους ήχους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα και ο George Michael με το αγαπημένο μελαγχολικό Last Christmas. Δείτε λοιπόν ή καλύτερα ακούστε τις δικές μας προτάσεις!

Mariah Carey: All I Want for Christmas is You

Frank Sinatra: Santa Claus is coming to town

Wham: Last Christmas

Brenda Lee: Rockin Around the Christmas Tree

Bobby Helms: Jingle Bell Rock

Frank Sinatra: Let it Snow

Burl Ives: A Holly Jolly Christmas

Sia: Snowman

Mariah Carey: Holly Night

Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε αυτές τις γιορτές σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα! Καλές γιορτές σε όλους!