Η εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Αθήνα

Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία ζήσαμε οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου στην εκδρομή που πραγματοποίησε το σχολείο μας στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα περιείχε περιήγηση στο μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη στην έκθεση “life in Space” στο Γουδί και τέλος παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” στο θέατρο Βρετάνια.

Στο σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά εκθέματα που βρέθηκαν στον ναό της Αθηνάς στο εσωτερικό του Παρθενώνα, στις γύρω πλαγιές της Ακρόπολης καθώς και στο Ερέχθειο, ναό αφιερωμένο στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης. Εντύπωση προκάλεσαν οι Καρυάτιδες για την επιβλητικότητά τους αλλά και τον μύθο που συνδέεται με αυτές, καθώς και οι λεπτομέρειες που μάθαμε για την ιστορία και την κατασκευή του Παρθενώνα. Το μουσείο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον βράχο της Ακρόπολης και προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης οπτικής επαφής με το μνημείο.

Έπειτα, αναχωρήσαμε από το μουσείο με προορισμό το Ολυμπιακό Κέντρο “Γουδί” όπου παρακολουθήσαμε την έκθεση ” Life in Space” με θέμα την ζωή στο διάστημα και την ιστορία της προσπάθειας των ανθρώπων να ταξιδέψουν στο διάστημα. Η έκθεση περιλάμβανε αυθεντικά αντικείμενα αλλά και αντίγραφα των διαστημικών αποστολών. Με δύο εξαιρετικούς νέους ξεναγούς που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον με την παρουσίασή τους μάθαμε πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο επιβίωσης των αστροναυτών στο διάστημα, που μας άφησαν άφωνους.

Στη συνέχεια διασκορπιστήκαμε στην οδό Ερμού για φαγητό και βόλτα στη στολισμένη πλατεία Συντάγματος, ενώ κατά τις 18:30 φτάσαμε στο θέατρο Βρετάνια όπου παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο ” Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” που ενθουσίασε όλους μας με το ενδιαφέρον θέμα του, το συγκινητικό τέλος του και τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, κάποιοι από τους οποίους στο τέλος της παράστασης δέχτηκαν να φωτογραφηθούν μαζί μας.