Η Πανελλήνια Ημέρα αθλητισμού σχολείο μας

Η τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στην άθληση, την υγεία και την ευεξία. Τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν μικρές ή και μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και δράσεις που σχετίζονται με την υγεία. Έτσι και στο δικό μας σχολείο, το γυμνάσιο και το λύκειο του “αυτενεργώ” πραγματοποιήθηκαν πλήθος δραστηριοτήτων.

Όλοι προσήλθαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ανυπομονησία για την πολύ δημιουργική μέρα που μας περίμενε. Αρχικά, παρακολουθήσαμε μια ξένη ταινία με τίτλο “coach Carter” με θέμα την καλαθοσφαίριση, ένα ιδιαίτερα αγαπητό άθλημα στους εφήβους. Μετά το τέλος της ταινίας ήμασταν για λίγη ώρα ελεύθεροι να παίξουμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου τα αγαπημένα μας σπορ (μπάσκετ, ποδόσφαιρο και βόλεϋ).

Η πιο εποικοδομητική στιγμή της ημέρας ήταν η επίσκεψη των δύο νοσηλευτριών του Ερυθρού Σταυρού Άργους, οι οποίες μας ενημέρωσαν σχετικά με το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας ή κάποιον συμμαθητή ή φίλο μας αν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή της άθλησης συμβεί κάτι. Η παρουσίαση της κυρίας Μαρίας Σταματοπούλου σχετικά με τις πρώτες βοήθειες φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα σε όλους τους μαθητές καθώς ήταν διαδραστική και κινητοποιούσε τη συμμετοχή τους. Στο τέλος της παρουσίασης η κα. Σταματοπούλου και η κα. Σελλή δέχτηκαν να απαντήσουν με χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών λύνοντας όλες τις απορίες τους.

Έπειτα, πήραμε θέση στο υπαίθριο αμφιθέατρο και παρακολουθήσαμε την ομιλία του Αργεντινού επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Χουάν Μουνάφο, ο οποίος αγωνίζεται στον Αστέρα Τρίπολης και φυσικά ήταν ο special guest της ημέρας για όσους λατρεύουν το ποδόσφαιρο και όχι μόνο… Πραγματικά είχε αμέτρητες ιστορίες να μας διηγηθεί για την εμπειρία του ως ποδοσφαιριστή αλλά και για τη ζωή του γενικότερα. Έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο και μας μίλησε για όλες τις χαρούμενες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του. Ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που του έκαναν οι μαθητές και οι μαθήτριες και ήταν πολύ φιλικός με όλους.

Η μέρα ολοκληρώθηκε παίζοντας και πάλι τα αγαπημένα μας ομαδικά παιχνίδια στις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου έχοντας αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες τόσο για την αξία της άθλησης όσο και για την αξία της της ομαδικότητας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοβοήθειας.

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ...