Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού

Η ήμερα του αθλητισμού που έχει καθιερωθεί στα σχολεία τα τελευταία χρόνια είναι μια πολύ σημαντική μέρα επειδή έχει ως στόχο την γνωριμία και την επαφή των μαθητών με τα αθλήματα. Η επαφή με την άθληση βοηθά τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν την αξία της για την υγεία. Την ημέρα αυτή έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το άθλημα που αγαπούν αλλά και να γνωρίσουν νέα αθλήματα. Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους Έλληνες αθλητές που με τις επιδόσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο, μας έκαναν περήφανους.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα, το σχολείο μας στις 30 Σεπτεμβρίου δεν ακολούθησε το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων αλλά ένα διαφορετικό πρόγραμμα με θέμα τον αθλητισμό όπου συμμετείχαν ενεργά όλοι οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο. Οι καθηγητές φυσικής αγωγής ήταν εκείνοι που οργάνωσαν τις δραστηριότητες αυτές και προκάλεσαν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όχι μόνο των μαθητών αλλά και των υπόλοιπων δασκάλων και καθηγητών με τρόπο διασκεδαστικό. Ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για εμάς τους μαθητές ότι σε πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια συμμετείχαν και οι καθηγητές μας.

Τα παιδιά δοκιμάστηκαν σε αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και σε κάποια λιγότερο συνηθισμένα αθλήματα που τους τράβηξαν το ενδιαφέρον όπως τοξοβολία, αναρρίχηση και softball.

Σημαντική ήταν επίσης η επίσκεψη της διατροφολόγου κυρίας Άννας Καψιώτη στο σχολείο μας, για να μας μιλήσει για την διατροφή και τον σημαντικό ρόλο της στην ανάπτυξη των παιδιών σε αυτή την ηλικία. Μερικά από τα αξιόλογα σημεία αυτής της ενημέρωσης ήταν ότι:

α. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας ώστε να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για το ξεκίνημά μας.

β. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να βρίσκονται καθημερινά στα γεύματα μας.

γ. Πρέπει να καταναλώνουμε 6-7 γεύματα την ημέρα.

δ. Πρέπει να προτιμάμε τα σπιτικά γεύματα.

Η ημέρα αυτή τελείωσε βρίσκοντας όλους τους συμμαθητές μου ευχαριστημένους, καθώς συζητούσαν με χαρά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα έμαθαν και πραγματοποίησαν την παγκόσμια ημέρα Αθλητισμού.

Γεωργιάδης Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *