Συμμετοχή του Λυκείου “αυτενεργώ” στις εκδηλώσεις για τη θεσμοθέτηση Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2024 στον Βόλο η τριήμερη εκδήλωση για την ίδρυση και τη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη. Η 29η Απριλίου, ημέρα γέννησης και θανάτου του μεγάλου Έλληνα ποιητή, θεσμοθετήθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βόλου και με τη συνεργασία 125 χωρών και τη συμμετοχή Φορέων και ποιητών από όλο τον κόσμο.

Το Ιδιωτικό Λύκειο “αυτενεργώ” είχε την τιμή να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις αυτές με την υποστήριξη της κυρίας Γκέλης Ντηλιά, ποιήτριας-συγγραφέα και Partner θεσμοθέτησης της Παγκόσμιας Ημέρας Καβάφη για την Αργολίδα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Κατσαρός Χριστόφορος, Κυριακίδου Δήμητρα, Κωσταρέλου Μαρία, Σκιντζή Ελεάννα και οι μαθήτριες της Β΄Λυκείου Γκότση Ιωάννα και Μποζιονέλου Μαρία συζήτησαν και παρουσίασαν ένα από τα πιο επίκαιρα ποιήματα του Καβάφη με τίτλο “Ποσειδωνιάται”, σε βίντεο που δημιούργησαν με συντονίστρια την κυρία Γκέλη Ντηλιά, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Η τριήμερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εορτασμού των 10 χρόνων του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Κ. Π. Καβάφης, που διοργανώνει η Διεθνής Ακαδημία Τέχνης με έδρα τον Βόλο, με πρωτοβουλία του Γιώργου Φουντούλη  (κιθαρίστα, συνθέτη, καθηγητή, συγγραφέα) και την υποστήριξη 300 ιδρυτικών μελών (ποιητών, λογοτεχνών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, φιλότεχνων, κ.ά).

Πλήθος ποιητών, φίλων της ποίησης και ανθρώπων της διανόησης έδωσαν το “παρών” στο ποιητικό γεγονός της χρονιάς, όπου οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ημερίδες, συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις, προβολές, βίντεο, ταινίες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, συνθέσεις μουσικές ή ποιήματα, φεστιβάλ, διαγωνισμούς κ.α. που προετοιμάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες ανά τον κόσμο και την Ελλάδα.

Στους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Γκέλη Ντηλιά για τη συνεργασία και την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός που, μέσα από το πρόσωπο του παγκόσμιου Έλληνα Ποιητή, αναδεικνύει την Ποίηση και τα πρόσωπα που την υπηρετούν, φυλάσσοντας αξίες σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη.