“Σώζειν τα φαινόμενα”: συμμετοχή της Γ΄ γυμνασίου του “αυτενεργώ” στο πρώτο μαθητικό συνέδριο Αστρονομίας

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του «αυτενεργώ» έδωσαν το “παρών” στο πρώτο μαθητικό συνέδριο Αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα ‘’Σώζειν τα φαινόμενα’’ .

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρωτότυπο αυτό συνέδριο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αστρονομία ως επιστήμη και να μάθουν την ιστορία της μέσα από μια σειρά επιστημονικών εισηγήσεων που αφορούσαν την Πολιτισμική Ιστορία της Αστρονομίας, την Αρχαιοαστρονομία και την Διαστημική Αρχαιολογία.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου υπήρξε η πρόταση εισαγωγής της Αστρονομίας στα σχολεία, την οποία οι μαθητές άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποστηρίζοντας ότι η ενασχόληση με τη φυσική αυτή επιστήμη προσφέρει γνώσεις που αγγίζουν τα ενδιαφέροντά τους.

Το πρώτο μαθητικό συνέδριο Αστρονομίας ήταν μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία για τους μαθητές που το παρακολούθησαν , ενώ μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μελλοντικές και δημιουργικές συνεργασίες με άλλα σχολεία στο πεδίο αυτό.