Σαίξπηρ x4: η θεατρική παράσταση του σχολείου μας

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή που πολλοί έφηβοι εγκλωβίζονται σε μια εικονική πραγματικότητα δίχως πνευματικά, καλλιτεχνικά ή δημιουργικά πρότυπα και ερεθίσματα, το θέατρο με την αδιαμφισβήτητη παιδαγωγική του αξία, αναδεικνύεται ως ένα πολύτιμο εργαλείο ενεργοποίησης και βιωματικής μάθησης εντός και εκτός του σχολείου. Ένα ευεργετικό μέσο για την ενίσχυση της επικοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών αλλά και μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, που προωθεί την ενεργητική συμμετοχή και διευκολύνει την έκφραση ακόμα και των πιο διστακτικών μαθητών. Τα παιδιά ανακαλύπτουν κλίσεις και τις καλλιεργούν ενώ, παράλληλα, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης αποτελεί βέβαια ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα. Δίνει, ωστόσο, την ευκαιρία στα παιδιά να υποδυθούν ρόλους και διαφορετικούς χαρακτήρες που τους βοηθούν να  μπαίνουν στη θέση του «Άλλου» και να τον κατανοούν. Μαθαίνουν για τις εμπειρίες των ηρώων τους και διδάσκονται από αυτές. Αναπτύσσουν με λίγα λόγια την ενσυναίσθηση και την ανεκτικότητα και οδηγούνται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλοαποδοχή.

Σε μια προσπάθεια σύνδεσης των σχολικών δραστηριοτήτων με την τοπική κοινότητα, η θεατρική ομάδα σε συνεργασία με τη λογοτεχνική ομάδα του Γυμνασίου “Αυτενεργώ” και με την πολύτιμη υποστήριξη των υπεύθυνων καθηγητών τους, εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα των εργασιών τους.

Σαίξπηρ x4: Σκηνές από 4 εμβληματικά θεατρικά έργα του Σαίξπηρ σε μια παράσταση που θα ανεβεί στις 26 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα στην κλειστή αίθουσα του cine Nafplio στην πόλη του Ναυπλίου. Σας περιμένουμε για να κλείσουμε με τον πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο μια πολύ δημιουργική χρονιά!

Συντελεστές της παράστασης:

Μαθητές ηθοποιοί: Αποστολοπούλου Αγγελική, Βασιλάκου Χριστίνα, Καλύβα Αριάδνη, Καπετάνου Μαρίζα, Κοτίτσα Μαρίνα, Λιάπη Μαριτίνα, Μπελεσάκου Κωνσταντίνα, Παναγιώταρου Ντεμίλια, Ταραντίλη Δήμητρα, Φάκλαρης Βασίλης, Φράγκος Σπύρος, Χατζή Μαριλένα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Υπεύθυνη θεατρικής ομάδας: Θεοδουλίδου Ελένη

Υπεύθυνοι λογοτεχνικής ομάδας: Μπαρλιάς Ηλίας, Μπαρογιάννη Σεμίνα

Δημιουργοί αφίσας: Μουκίου Αλεξάνδρα και Μπαρσάκη Κατερίνα (μαθήτριες Γ΄ Γυμνασίου)

Κοστούμια: Σταθόγιαννη Σωτηρία