Η τριήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο Πήλιο

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε μια από τις πολυήμερες εκδρομές με προορισμό τον Βόλο. Η αναχώρησή μας έγινε από τον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 9 το πρωί. Ο δρόμος μέχρι τον προορισμό αν και μεγάλος μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αξιοθέατα ακόμα και στιγμιαία.

Φτάσαμε στο ξενοδοχείο ΄Xenia Palace Portaria΄ όπου είχαμε τον χρόνο να ξεπακετάρουμε τις αποσκευές μας, να ξεκουραστούμε να δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμαστούμε αναλόγως για μια γρήγορη εξόρμηση στην Πορταριά. Κατευθυνθήκαμε με το λεωφορείο μέχρι την πλατεία (καθώς οι συνοδοί μας δεν ήθελαν να μας βάλουν σε ρίσκο κινδύνου.) Μας δόθηκε η ευκαιρία να περιπλανηθούμε στο χωριό και να καθίσουμε σε κάποιο από τα καφέ που βρίσκονταν εκεί.

Τη δεύτερη μέρα ξυπνήσαμε και φάγαμε νωρίς καθώς το πρόγραμμα προέβλεπε την επίσκεψη μας στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό που παραχωρήθηκε από την ιδιοκτήτρια, η οποία υπηρετούσε ως δασκάλα για πολλά χρόνια στο χωριό. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε τμήματα και με τη βοήθεια των ξεναγών μας πληροφορηθήκαμε για τις 55 κρήνες και τον τρόπο με τον οποίο ωφέλησαν και ακόμα ωφελούν το χωριό. Πριν αποχωρήσουμε, είχαμε ένα περιθώριο χρόνου ώστε να πάρουμε κάποιο αναμνηστικό δώρο. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας όπου γευματίσαμε, ξεκουραστήκαμε και είχαμε χρόνο για να ετοιμαστούμε με σκοπό να γνωρίσουμε τον Βόλο. Κατεβήκαμε κοντά στο λιμάνι το οποίο και περπατήσαμε. Αργότερα είχαμε ελεύθερο χρόνο να κάτσουμε να φάμε και ενδεχομένως να ψωνίσουμε πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

Την τρίτη και τελευταία μέρα πήραμε το πρωινό μας και επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για το χιονοδρομικό κέντρο Χάνια του Πηλίου. Παίξαμε με το χιόνι κάτσαμε στο σαλέ και όσοι επιθυμούσαν έκαναν σκι. Έπειτα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις.